onsdag 19. oktober 2011

Carl Barks

Tegningen er rammet inn - så det blir litt gjenskinn.
Da var det tid for noe litt anderledes - dette er ikke bare en autograf. Dette er en signert originaltegning som er siste utkast til maleriet "The Voyageurs".

Carl Barks er ansett som den største Donald tegneren vi noen gang har hatt. Det er han som har skapt Onkel Skrue, B-Gjengen og Petter Smart i tillegg til at han skapte en masse fantastiske historier.

Steven Spielberg og George Lucas har bekreftet at de var inspirert av Carl Barks Donald historie "The Seven Cities of Cibola" fra 1954 da de laget åpningscenen i Raiders of the Lost Ark hvor en enorm rullesten blir utløst av en skjult mekanisme.

Et bilde av det ferdige maleriet
I en periode etter at han gikk av med pensjon fikk han ikke lov til å tegne noe mere Disney figurer - det var Walt Disney Company som satte ned foten for at ikke en gang Barks skulle få profittere på deres figurer. I denne perioden malte han en del malerier med ender istedenfor mennesker, og dette er et av disse.

Dessverre møtte jeg aldri Carl Barks, så derfor har jeg måttet åpne lommeboken for å få autografen hans. I tillegg til denne tegningen har jeg også en signert bok og et signert og nummerert trykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar