mandag 21. november 2011

Arnold Schwarzenegger

The Governator, eller bedre kjent som The Terminator er på besøk i Oslo for å snakke pent om miljøet på miljøkonferansen "Zero11". Etter hva media har fortalt er han visst en av de politikerne i USA som har fått igjennom flest miljøtiltak igjennom historien, og det er jo absolutt noe å være stolt av. Det vi trenger er jo politikere som får gjennomført tiltak og ikke bare prate bra om dem slik som Al Gore og andre "miljøaktivister" der det virker som om det er mere et image og noe man ønsker å tjene masse penger på.

Jeg tok turen opp å besøkte han på Grand Hotel og der fikk jeg signert filmen "Conan" som var filmen som virkelig fikk fart på karrieren til Arnold i Hollywood.

Men Arnold er tydeligvis mye mere enn bare muskler. Han har vært guvernør i California i nesten 8 år og han er visst meget kunnskapsrik. I går var han en tur i konferanselokalene for å kjøre igjennom talen sin i sin helet for å være godt forberedt, og ifølge en av de få som var der imponerte han stort med mye kunnskaper om Norge i tillegg til at han gikk igjennom hele talen på 1 time - uten manus.

Det hadde vært spennende å hørt talen i morgen - men jeg syntes prisen for å komme inn er litt i stiveste laget. Man må tydeligvis være steinrik for å kunne få lov til å engasjere seg i miljøspørsmål, eller i det minste for å høre på andre som er engasjerte - for prisen er 3580 pluss moms, noe som vel ikke er akkurat imponerende folkelig. Det skal også sies at man kan få gode rabatter om man jobber i partipolitiske organisasjoner eller miljøorganisasjon/stiftelser - da koster det "bare" 1580 pluss moms

Dessuten er det jo festlig å se at Petter Stordalen og hans hotellkjede er inne som hovedsponsor for "Zero11" og han benytter jo selvfølgelig anledningen til å invitere alle vennene sine hjem til seg for å møte Schwarzenegger. Ironien er jo at konferansen holdes på et av hans hoteller - men Schwarzenegger finner tydeligvis ikke hotellet hans bra nok siden han har tatt inn på Rica hotellet Grand Hotel.

2 kommentarer:

  1. hæhæ Arnold fikk jo nesten fire millioner spenn for å delta på de greiene her, så dette gjorde han nok mest for pengene!

    SvarSlett
  2. Ja, hvis man mener Dagbladet generelt er troverdige fikk han visst 3,5 millioner - noe ikke arrangøren kan kommentere. Det er egentlig totalt likegyldig - Schwarzenegger har gjennomført mere miljøvennlige tiltak i California enn noen annen amerikansk politiker. Det gjør budskapet hans troverdig uansett hva han fikk.

    Om han fikk 3,5 millioner må det alene tilskrives det ydmykende stuntet han måtte gjøre hjemme hos Hr. Hotelleier Stordalen.

    SvarSlett